Wij

I amsterdam Sanne van der BeekStadsSalon is een not-for-profit initiatief van Baptist Brayé en Tracy Metz.

StadsSalon wordt gedragen door haar oprichters Tracy Metz en Baptist Brayé samen met programmamaker Sanne van der Beek. Ondersteund door vrijwilligers en stagiaires zorgen wij voor organisatie, ontvangst, eten en drinken, techniek en moderatie. Voor onze eigen events koken we vaak zelf, voor gastevents werken we met een aantal hoog gekwalificeerde vaste cateraars.

 

 

Tracy Metz (1954) journalist, schrijver, moderator is van oorsprong Amerikaanse. Ze kwam als 19-jarige naar Amsterdam, reisde enkele jaren rond in Europa en Azië maar keerde  toch terug naar Nederland waar ze langjarig in verschillende hoedanigheden werkte voor Parool en NRC-Handelsblad , diverse boeken schreef en radio- en tv werk deed. Nu heeft ze haar eigen maandelijkse live talkshow Stadsleven en is ze daarnaast directeur van het John Adams Institute, een onafhankelijk podium voor Amerikaanse cultuur in Nederland.

Baptist Brayé (1953) is na een internationale jeugd afgestudeerd als sociaal geograaf/planoloog. De rode draad van zijn carrière werd gevormd door winkels. Het door hem opgerichte bedrijf Locatus modelleert en voorspelt koopgedrag met griezelige precisie en die kennis leverde hem een aanstelling op Harvard op. Hij verkocht zijn bedrijf, nam afscheid van Harvard en doet nu nog steeds wat hij altijd heeft gedaan, zich verbazen over de mens in zijn stedelijke omgeving.

Sanne van der Beek (1985) is van oorsprong cultuurwetenschapper en werkt sinds 2013 als programmamaker voor zowel de live talkshow Stadsleven als voor StadsSalon. Ze is onverzadigbaar bezoeker van musea, tentoonstellingen en andere places to be en tevens de motor achter ons succesvolle webmagazine Stadsleven.