Kosten

Dinner F. Fukuyama 103
StadsSalon is als accommodatie te plaatsen in het hogere segment. Onze tarieven voor het gebruik van de ruimte en ook het niveau van de catering reflecteren dat. Tegelijkertijd wil StadsSalon een vrijplaats zijn voor culturele initiatieven. Voor het beschikbaar stellen van ons huis hanteren we daarom drie tarieven:

  • Het nultarief voor onze eigen salons en dingen die we belangrijk vinden
  • Een kostendekkend tarief voor culturele instellingen/initiatieven
  • Een marktconform tarief voor partijen die onze activiteiten willen steunen

 

Het gebruikstarief van de accommodatie wordt opgebouwd uit de volgende componenten:

  • Gebruiksvergoeding per ruimte per dagdeel (vanaf € 500,-)
  • Kosten voor extra techniek, meubilair, serviesgoed, glaswerk (meestal niet nodig)
  • Lunch/dinner vanaf € 25,- / € 50,- p.p. excl. drank (koffie/thee/softdrinks zijn inclusief)
  • Personele inzet (uurtarief € 30,- € 55,-)
  • Klaarzetten vooraf en schoonmaak achteraf € 100,-

Openstelling voor derden geschiedt als regel aan de hand van een gastenlijst. Van organisatoren wordt verwacht dat ze hun gasten er op wijzen dat men op bezoek is in een privédomein en dat ze respect tonen voor de privacy van ons en onze medebewoners. Daarmee krijgt men dan wel een inkijkje in één van de meest bijzondere privéplekken aan de Amsterdamse Herengracht.

Verhuur4Voorbeeld

Richtprijs voor een vergadering/presentatie met broodjes (één dagdeel) met 16 personen in de Grand Salon, waar men zelf koffie/thee/frisdrank inschenkt komt zo uit op € 900,- ex BTW. Een private dinner (twee dagdelen) voor 24 personen met ontvangst met bubbels in de Gouden Kamer, private dinner in de Grand Salon, drank, kok, bediening, schoonmaken komt al gauw op minimaal een paar duizend euro.

StadsSalon gebruikt deze huuropbrengsten na aftrek kosten als dekkingsbijdrage voor haar eigen not-for-profit salons. Uw event levert zo een actieve bijdrage aan ons culturele platform in dit bijzondere cultuurhuis.