Ontmoetingen

Wij -Baptist Brayé en Tracy Metz- zijn in 2005 begonnen met ons not-for-profit initiatief StadsSalon. Wij stellen daarvoor bij ons thuis een goed uitgeruste en uitnodigende ruimte beschikbaar voor culturele ontmoetingen. Intussen hebben we vele tientallen paneldiscussies, presentaties, interviews, discussieavonden en denkdiners op het gebied van kunst, architectuur, design, video, film, fotografie, ruimtelijke planning en literatuur georganiseerd.

Deze ontmoetingen hebben vaak een vervolg. In StadsSalon was bijvoorbeeld bij geboorte van de nieuwe natuurbeweging Next Nature, de Knowledge Mile is er ontstaan en het begin van De Correspondent is door ons gefaciliteerd.

Van work in progress tot sneak preview

Een populair format voor ons is een event waar iemand een work in progress presenteert aan een groep deskundige en kritische toehoorders. Een ander format is een gemodereerde discussieavond over een cultureel of maatschappelijk relevant onderwerp. Maar we hebben in onze salons ook sneak previews van films, presentaties van fotografen over werk in wording, dansvoorstellingen, operazangeressen en voordrachten van urban poets.

Alleen op uitnodiging

Alles binnen de muren van onze salonbijeenkomsten is confidentieel. Niet om geheimzinnig te doen, maar om een beschermde omgeving te creëren waarin men zich vrij voelt zich te uiten, vragen te stellen, te twijfelen of kritiek te hebben. Natuurlijk mag best aan derden verteld worden dat men voor een van onze salonbijeenkomsten is uitgenodigd en wat het onderwerp betreft, we willen alleen niet de volgende dag in de krant lezen wat iedereen daar over te melden had. Onze salons zijn verder niet openbaar, worden niet publiekelijk aangekondigd, men kan zich er dus niet voor opgeven of lid worden en zijn alleen toegankelijk op uitnodiging.